

Млин фірми SKIOLD розташований на території підприємства ТОВ «Незабудинський елеватор».
Млин складається із п'яти ліній з виробництва борошна продуктивністю 500 кг/годину по зерну на одну лінію.
Будівля млина складається із трьох цехів.
- Цех сировини
- Цех переробки
- Склад готової продукції
Цех сировини складається з наступного обладнання:
- бункера для зерна, що переробляється, в кількості 4 штук ємністю по 25 тонн, загальна ємність 100 тонн;
- сепаратор фірми DAMAS для очищення зерна від домішок;
- бункер після очищення зерна ємністю 10 тонн.
Цех переробки складається з наступного обладнання:
Машина для зволоження зерна водою;

Бункера для відлеження зволоженого зерна у кількості 5 штук ємністю 10 тонн;

Вальцевий верстат для попереднього розмелювання зерна, відділення лушпиння та її частинок від чистого зерна в кількості 5 штук продуктивністю одного верстата з переробки зерна паспортна 500 кг/година, фактично 450 кг/година;

Жорнова для помелу гріта в муку в кількості 5 штук;

Вимольна машина для довимолу борошна з висівками.

Фасувальний апарат для затарювання борошна у мішки 25кг або 50 кг у кількості 2 штуки.

Гуркіт (просіювач) для просіювання борошна на різні фракції сорту борошна, висівок у кількості 6 штук;
Склад готової продукції 3132 м2.

У цеху переробки розміщено 5 ліній з виробництва борошна продуктивністю паспортної 500 кг/годину на одну лінію, фактично 450-460 кг/годину. У разі використання зерна базисних кондицій співвідношення виходів готової продукції
- Борошно в/с – 68,4%
- Борошно 1/с – 0,5%
- Борошно 2/с - 8,5%
- Висівки - 22,4%
Вихід може змінюватись в залежності від якості зерна та налаштування обладнання.
На сьогоднішній день працює 4 лінії. П'ята лінія знаходиться у процесі реконструкції. Продуктивність 4 ліній за умови роботи 24 години буде:
Переробка по зерну 460кг х 4 лінії = 1840 кг х 24 години = 44160 кг/добу. За умови роботи 4 ліній 24 години буде:
- Борошно в/с – 30205 кг
- Борошно 1/с – 220 кг
- Борошно 2/с – 3753 кг
- Висівки – 9891 кг
Мука соответствует требованиям: ГСТУ 46.004-99 «Борошно пшеничне. Технічні умови» та має ПРОТОКОЛ №3891 та №3892 від «16» листопада 2021 р. що відповідає вимогам нормативної документації виданий ДП «Дніпропетровський регіональний державний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Випробувальний та науково-дослідний центр харчової та промислової продукції (ВНДЦ ХПП).
Мука розфасовывается в мешки по 25кг и 50 кг так же реконструируеться линия розфасовки 1кг и 2кг. Отруби реализуются безтарно и в мешках по 25 кг.
Короткий опис процесу

Лабораторія підприємства визначає якість зерна та складає помольну партію. Зерно завозиться через ваги підприємства на автомобілерозвантажувач ГУАР-30 і подається за допомогою транспортерного обладнання до млина в цех сировини, де розподіляється за класами в бункери 4 шт. за 25 тонн.
Після помольна партія подається на сепаратор для очищення. Пройшовши очищення, зерно зволожується за допомогою машини для зволоження і подається за допомогою шнеків у бункери 5 шт. по 10 тонн для відлеження. Після закінчення відлеження зерно подається на вальцевий верстат, жорнову установку де розмелюється, після розмелювання проходить через гуркіт (просіювач) де ділиться на різні фракції сорту борошна та висівки. Борошно вентилятором подається на фасування, а висівки через вимольну машину бункера 4 шт. за 12 тонн. Після затарки у мішки по 25 кг та 50 кг. борошно вивозиться на зберігання до складу готової продукції до її реалізації.





 
        


